Tijdens de Snob 2000-stemronde zal elke dag één van de presenterende DJ’s (op werkdagen) zijn persoonlijke Top 3 prijs geven. Om een indruk te geven van zijn smaak, maar ook als aanzetje voor een mooie notering in de eindlijst die van 18 tot en met 31 december via Pinguin radio zal worden uitgezonden. Vandaag Ronny Borgsteede.

Stemmen op de Snob 2000 kan hier ????

Roxy Music – Song For Europe (1973)
Een songtekst die – nu de Brexit aanstaande is – een mooi gebaar had kunnen zijn van een Britse band aan Europa. I remember, All those moments, Lost in wonder, That well never find again aangevuld met No tomorrow, Thereґ’s no today for us, Nothing is there, For us to share, But yesterday. Maar de realiteit is toch anders. Brian Ferry vertelde in 1973 op zijn ongeëvenaarde wijze een in Parijs afspelend doodlopend liefdesverhaal. Ieder woord uitgesproken met de emotionele lading die het nodig heeft. En zelfs het Frans gesproken deel, wat staccato op je afgevuurd wordt is prachtig.


Cold War Kids – Tuxedos (2013)
Eenvoud kan zo mooi zijn. Vier akkoorden, een driekwartsmaat via de bekken en een vals zingende zanger. Een combinatie die zit als gegoten, dus ook nog eens een uitstekende titel.


Kiran Leonard – Living With Your Ailments (2017)
‘De wanhopige zoektocht van de mens naar de zin van het leven in een onverschillig heelal’ is de basis voor dit wonderschone nummer. De clip vertoont de bizarheid van Fatima in Portugal waar de wanhoop zichtbaar en voelbaar is. Maar ook zonder deze informatie voel je aan alles dat dit nummer geschreven en gecomponeerd is om de dwalende geest vorm te geven. Spannend van het begin tot het eind en dat meer dan 7 minuten lang. Je kan vergelijkingen maken met Patrick Watson, Bat for Lashes of Adam Duritz van de Counting Crows wanneer die de donkere zijde van het leven met je deelt. Maar voor mij is het gewoon Kiran op zijn best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.