Tijdens de Snob 2000-stemronde zal elke dag één van de presenterende DJ’s (op werkdagen) zijn persoonlijke Top 3 prijs geven. Om een indruk te geven van zijn smaak, maar ook als aanzetje voor een mooie notering in de eindlijst die van 18 tot en met 31 december via Pinguin radio zal worden uitgezonden. Vandaag DJ Ratz.

Stemmen op de Snob 2000 kan hier ????

Public Enemy – Rebel Without A Pause (1988)
Chuck D’s lyrics, de productie van The Bomb Squad, de gekte van Flavor. Public Enemy bracht de Hip Hop in het belangrijkste jaar voor de OldSchool HipHop (1988, met Ultramagnetic MC’s, NWA, Big Daddy Kane, BDP, EPMD) een nieuwe standaard. Het belangrijkste Hip Hop album ooit gemaakt.


Jackson 5 – Darling Dear (1970)
De Funk Brothers waren de anonieme begeleidingsband op alle Motown hits. Kijk de fantastische docu Standing In The Shadows Of Motown. Dit is één van de allermooiste bass-lijnen ooit gemaakt, door Funk Brother #1 James Jamerson. De bass danst om de stem van de piepjonge stem van Michael Jackson. Prachtig.


The Saints – Just Like Fire Would (1986)

Bob Geldoff zei ooit dat de belangrijkste bands in de 70’s de Ramones, Sex Pistols en The Saints waren. De Pistols en Ramones werden wereldberoemd, maar The Saints – aan de andere kant van de wereld – werden dat niet. Maar The Saints waren meer dan punk. Dit schitterende nummer uit de 80’s bijvoorbeeld werd op waarde geschat door Bruce Springsteen die het coverde. Leadzanger Chris Bailey woont al jaren in Haarlem waar slechts weinigen weten wat voor levende legende door de Albert Heijn loopt. Ik wel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.