Tijdens de Snob 2000-stemronde zal elke dag één van de presenterende DJ’s (op werkdagen) zijn persoonlijke Top 3 prijs geven. Om een indruk te geven van zijn smaak, maar ook als aanzetje voor een mooie notering in de eindlijst die van 18 tot en met 31 december via Pinguin radio zal worden uitgezonden. Vandaag Melle Tuik.

Stemmen op de Snob 2000 kan hier ????

Lostprophets – Last Train Home (2004)
Sinds de veroordeling van zanger Ian Watkins heeft het lied een bittere bijsmaak, maar in de basis blijft dit voor mij een geweldig nummer. Het Smells Like Teen Spirit van de 21ste eeuw. Prachtige opbouw, rauwe gitaren en meeslepend refrein, heerlijk!


Frank Turner – Peggy Sang The Blues (2011)
In Engeland noemen ze dit Folkpunk; prachtige term. Fraai hoe Frank Turner met een akoestische gitaar zo’n scherp en puntig nummer kan maken. Verhalend, vrolijk, krachtig en met een heerlijke portie energie. En die stem, ik hou er van!


Prince – Colonized Mind (2009)
Uiteraard een song van mijn grote muzikale held in deze top drie. De keuze is gigantisch, maar uiteindelijk kies ik voor dit prachtige nummer van het LotusFlower album. Wie nog steeds beweert dat Prince in de 21ste eeuw geen behoorlijke muziek meer heeft gemaakt, moet dit eens luisteren, bij voorkeur per koptelefoon. Het begint klein, maar naarmate het nummer vordert trekt de meester misschien niet alle, maar wel een flink aantal registers open!

https://www.youtube.com/watch?v=b-5T0cr791A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.