Tijdens de Snob 2000-stemronde zal elke dag één van de presenterende DJ’s (op werkdagen) zijn persoonlijke Top 3 prijs geven. Om een indruk te geven van zijn smaak, maar ook als aanzetje voor een mooie notering in de eindlijst die van 18 tot en met 31 december via Pinguin radio zal worden uitgezonden. Vandaag Jeroen Drogt.

Stemmen op de Snob 2000 kan hier ????

John Cale – I Keep A Close Watch (1975)
In de pianoversie. Pijnlijk en daarom bloedmooi.

 

Laura Nyro – Eli’s Coming (1968)
Misschien wel de beste zangeres ooit. Schreef veel hits voor anderen. Dit nummer werd ooit de Amerikaanse Top 100 ingezongen door Three Dog Night.

 

Tori Amos – Silent All These Years (1992)
Velen vergelijken haar met Kate Bush, maar de vergelijking met Laura Nyro vind ik veel logischer. Zeker als je naar het wat latere werk van Nyro luistert. Het album Little Earthquakes heb ik grijs gedraaid. Dit nummer vind ik nog steeds mooi; vele malen mooier dan het bekende Winter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.