Tijdens de Snob 2000-stemronde zal elke dag één van de presenterende DJ’s (op werkdagen) zijn persoonlijke Top 3 prijs geven. Om een indruk te geven van zijn smaak, maar ook als aanzetje voor een mooie notering in de eindlijst die van 18 tot en met 31 december via Pinguin radio zal worden uitgezonden. Vandaag Joop Wessels.

Stemmen op de Snob 2000 kan hier ????

Blood Sweat & Tears – Lucretia MacEvil (1970)
Vind je niet terug in de Top 2000. Alleen Spinning Wheel. Meer van dit soort juweeltjes mogen er wat mij betreft direct in


Tower Of Power – What is Hip (1973)
Tijdloze soul, van een band die al 50 jaar (!) bestaat. Niet te evenaren, maar staat wat mij betreft onnavolgbaar aan de basis van huidige soul en funk. Ondergewaardeerd ? Jazeker ! Van de meer dan 20 steengoede albums die ze hebben gemaakt is maar een hitje gekomen: Soul With A Capital S

 

Toto – Goodbye Elenore (1981)
Een zwaar ondergewaardeerde band, waarvan de leden samen op meer dan 4000 albums hebben gespeeld in de 70’s en 80’s. In eigen land pas populair sinds begin 2010 (!) Hoezo ondergewaardeerd…… Op iedere poptrack uit de eind jaren 70 en begin jaren 80 komen ze allemaal wel een keer voorbij. De beginjaren voor Toto zelf waren met name rock gebaseerd, vandaar deze Goodbye Elenore uit ’81.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.