Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Elke keer wanneer ik het huisje van de inspecteur in de serie Death In Paradise zie loopt het kwijl in mijn mond. Aan het strand met een houten veranda uitkijkend over de zee en strand. Een palmboom midden in het huis. En op korte afstand van een leuk centrum met aantrekkelijke barretjes. Doe er een goede internetverbinding bij en ik pak mijn koffers. Wat kan een mens nog meer wensen dan rust, zon en strand op een tropisch eiland. De opnamen voor de serie zijn overigens op Guadeloupe gemaakt, maar er zullen ongetwijfeld gelijkwaardige diverse idyllische plekjes in het Caraibisch gebied te vinden zijn.

In gedachten zie ik mij lekker in de schaduw naar mijn favoriete muziek luisteren of vanaf het veranda de zon in de zee zien vallen. Altijd een beetje wind, en bijna altijd mooi weer. In de serie hoor je ook altijd een lekker reggae-deuntje op de achtergrond. Geen raggamuffin, toasting of dub, maar gewoon reggae met een lome beat.

Persoonlijk vond ik reggae en ska na 1985 niet echt spannend meer, maar zo af en toe kwam er toch een deuntje voorbij dat perfect bij het zonnige gevoel van zon, zee en strand paste. Nu was Dawn Penn’s You Don’t Love Me wel een remake van haar rocksteady-single uit 1967, die ze op 15-jarige leeftijd maakte. De nieuwe versie – 27 jaar later – was iets sneller en pittiger dan haar eerste opname dat overigens niet het origineel is. Het lied is namelijk gebaseerd op een blueslied van Willie Cobbs (1961) en hij had weer leentjebuur gespeeld bij Bo Diddley: She’s Fine, She’s Mine uit 1955. De aangepaste tekst kwam uit de pen van Penn, nadat een relatie stuk gelopen was.

Het zou haar enige hit blijven.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.