Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Het jaar was 1993. Bij de jaarlijkse sportdag van de middelbare school stond ik als 14-jarig broekie aan de rand van het zwembad waar we – naar ik vermoed – voorwerpen moesten opduiken van de bodem. Het kan ook een andere activiteit zijn geweest, maar het enige wat ik me van die sportdag herinneren is dat Two Princes van Spin Doctors uit de luidsprekers knalde. En dat een klasgenoot en ik allebei de solo noot voor noot konden mee blèren.

Een tweede hitje van de Spin Doctors, dan zal je het vast hebben over Little Miss Can’t Be Wrong? Ja, dat was ook best een aardig liedje.

Maar Spin Doctors leverden destijds ook een bijdrage aan een van de vele tribute-cd’s die in toen in omloop waren; om een hommage te brengen aan Jimi Hendrix, wel te verstaan. Ik kan me Nigel Kennedy’s versie van Fire nog goed herinneren, Bold As Love van The Pretenders en ook Crosstown Traffic van Living Colour heeft blijkbaar indruk gemaakt. Maar de versie van Spanish Castle Magic van Spin Doctors, die was ook bijzonder prettig. Ik had de sympathieke band er een tweede hitje mee gegund.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.