Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Zo lang dat het televisieprogramma heeft bestaan, zo kort was het hitsucces van de band die er een liedje over maakte. Top of the Pops, het televisieprogramma, liep van 1964 tot 2007, had als eerste presentator de achteraf erg beruchte Jimmy Savile, en heeft een enorme wereldwijde naamsbekendheid gekregen gedurende het bestaan. Top of the Pops, het liedje, was de eerste en enige semi-grote hit in Groot Brittannië van de Schotse punkband The Rezillos. In 1978 stond het in de Britse top 20.

Het nummer was hun derde single en kwam ongeveer tegelijkertijd uit met het debuutalbum Can’t Stand The Rezillos. Een heerlijk beloftevol debuut dat nog steeds als een huis staat en zich kan meten met de betere punk-albums. Goede punk behoeft geen krans. De band echter had geen lange adem. Vier maanden na de release van het debuutalbum ging de band uit elkaar. Men verschilde nogal van mening welke koers te varen en sloeg daarom maar op de rotsen.

En zo was het al snel gedaan met de eerste versie van The Rezillos. De belangrijkste muzikale man van de band, gitarist Jo Callis, kwam uiteindelijk terecht bij The Human League en bewees als mede-componist van onder andere Don’t You Want Me dat hij nog meer hit-noten op zijn zang had. Overige leden gingen verder als The Revillos, en hebben nog veel optredens gedaan onder die naam. Maar uiteindelijk kwam er toch nog een nieuwe versie van de band. The Rezillos werd in 2001 heropgericht.

De tweede versie van de band heeft nu een veel langere levensduur dan de eerste. Echter wel zonder top 20 hits. Bij Top of the Pops komen ze dus nu niet meer te spelen. Niet alleen omdat het programma niet meer bestaat, ook de tijd dat een punknummer een grote hit kan zijn lijkt alweer een tijdje achter ons te liggen.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.