Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Er zijn van die liedjes waar je acuut vrolijk van wordt en de volumeknop een paar tandjes hoger zet. Sorry, buren! Dan sta ik mee te deinen achter de strijkplank als een mannelijke buikdanser. Strijken is niet mijn favoriete werk, dus dan moet je er wat van maken.

Think Of Me (When You’re Lonely) is gewoon kort maar krachtig en het is gewoon onmogelijk stil te blijven zitten. Dat gevoel heb ik overigens niet bij het origineel van Buck Owens & His Buckaroos. Teveel country en Buck heeft zo’n snijdende stem, waardoor ik heel goed snap waarom hij zingt dat zijn vriendin of vrouw weggelopen is.

Remember all the good times
We shared in days gone by
Remember all the sadness
The day you said goodbye

Desalniettemin stond het in 1966 nummer 6 weken op de hoogste trede van de Hot Country Singles.

De uitvoering van The Mavericks is uit 1999 en staat op hun verzamelalbum Super Colossal Smash Hits of the 90’s. Een beetje een vreemd verzamelalbum, want normaal gesproken zet je de grootste hits en publieksfavorieten op zo’n album, waaronder hun enige hit in Nederland: Dance The Night Away. Een aardig liedje, maar zeker niet meer dan dat. Kabbelend zonder echte spanning. The Mavericks besloten een paar stevige hits (U.S.) op Smash Hits af te laten ten faveure van drie nieuwe tracks en een cover: Think Of Me. Het zal wel een marketingtruc zijn om de trouwe fans ook de verzamelaar te laten aanschaffen. Eind jaren negentig was hun populariteit tanende, ondanks kwalitatieve prima muziek, en het commerciële succes was voorbij. Zanger Raul Mao ging solo en bracht zes albums uit, die redelijk ontvangen werden. In 2013 besluiten The Mavericks weer samen te komen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de verzamelaar nog slechts zeer zelden draai. Enerzijds omdat de stem van znager Raul Malo na een paar liedjes te eentonig klinkt en anderzijds omdat hun combinatie van country en tex-mex niet de brille heeft van bijvoorbeeld The Texas Tornadoes (Doug Sahm, Freddy Fender, Augie Myers en Flaco Jiménez). Think of Me daaraantegen beluister ik regelmatig.

Think of me when you’re lonely
Think of me when you’re blue
Think of me when you’re far away
For I’ll be thinking of you

De clip heeft hélémaal niets met het lied te maken, maar het oog wil ook wat, toch? Veel beter dan een met een overgewicht kampende heupwiegende Malo. Of zie ik nu mijn spiegelbeeld?

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.