Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Zet hem op in de auto naar je vakantiebestemming en gegarandeerd dat je er binnen no-time bent. Baby Wants To Ride is een lekker vlot plaatje dat je het gaspedaal dieper doet intrappen. Het stond in 1999 op een van onze illegale MTV-CD’tjes en kwam dus regelmatig voorbij toen wij onze vakantie voor de tweede keer in Renesse vierden. Het was in Nederland de eerste en enige single voor de Amerikaanse producer Hani.

Zijn carrière leest als een handboek voor jonge DJ’s. Als tiener begon Hani Adnan Al-Bader zijn slaapkamertje met muziek te experimenteren, blufte zich vervolgens in zijn studententijd een paar clubs binnen en investeerde het geld dat hij daar verdiende met draaien in synthesizers en drummachines. Met die apparatuur remixte hij liedjes van bekende artiesten en bracht deze uit als bootlegs. Eén daarvan werd opgepikt door house-legende Frankie Knuckles. Die liet de Hani’s Club Experience van Michael Jackson’s Earth Song regelmatig voorbij komen in zijn sets. Het werd daardoor zó populair dat het uiteindelijk zelfs op het remix-album Blood On The Dancefloor van The King of Pop terecht kwam. En in 1999 kreeg zijn carrière nog eens extra glans met zijn eigen hit, Baby Wants To Ride. Hij bereikte er in de Verenigde Staten de nummer één-positie in de Billboard Hot Dance Music / Club Play-charts mee. In de Nederlandse Top 40 kwam het niet ver, met een verblijf van drie weken en een 27ste plaats als hoogste rangschikking.

Niet een liedje dat je daarna nog vaak hoorde dus… Terwijl het plaatje het wat mij betreft toch op zijn minst verdient om minimaal elke zomer weer uit de kast getrokken te worden. Al was het alleen maar om de reis naar je vakantiebestemming te bespoedigen.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.