Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Zomer 2008 reed ik samen met mijn toenmalige vriendin (nu vrouw) naar Frankrijk. Voor het eerst met eigen vervoer – een muisgrijze Renault Kangoo, die ik als eerste leaseauto toebedeeld kreeg – reden we richting het zuiden zonder plan. We sloegen ons kamp op in de Bourgogne. Tijdens de vakantie liep ik in Autun (check die plaats) een tof klein lokaal muziekwinkeltje binnen en kocht ik daar de absolute aanrader van de winkelier: het album No Longer At Ease van Nneka. Ik kende de muziek niet maar naar een korte luistersessie nam ik het album mee en verdween die in de CD speler van ‘Skippy’, zoals we onze Kangoo liefkozend – doch spottend – noemde. Heartbeat werd het anthem van de vakantie!

No Longer At Ease is in basis een Nu-soul achtige plaat met duidelijke hiphop invloeden met bijbehorende pompende beats erin. Zo ook in Heartbeat waar de Bassdrum, vergezeld door een pingelend pianodeuntje, je met stevige hartslag door het nummer stuwt. Nneka kan zingen en rappen en doet beide met heel veel energie. Je merkt aan alles dat het eruit moet.

Can you see that I am human I am breathing
But you don’t give a damn

Can you feel my heart is beating
Can you see the pain you’re causing
Can you feel my heart is beating
Can you see the pain you’re causing

Blood blood blood blood is rushing

Met deze plaat op lekker over het Franse platteland rijden is een waar genot. En daarna bleef ik hem met regelmaat draaien want het is een heerlijke plaat, die mooie herinneringen oproept zodra ik hem weer draai.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.