Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Er zijn twee Franse liedjes die altijd op een cassettebandje en tegenwoordig de CD-ROM komen te staan. Faire Comme L’oiseau van Michel Fugain is er één van en zeer geschikt om tijdens de eentonige rit over de snelwegen mee te brullen.

De tweede is vaste prik wanneer je ’s ochtends in de auto stapt voor een rondritje door de omgeving. De raampjes open, de zonnebril op de neus en met een vaartje van 50 à 60 kilometer per uur over de binnenwegen. Onthaasten en de prachtige omgeving in je opnemen. Een lange lunch met een glaasje wijn en op de terugweg (via een andere route, natuurlijk) nog even een ‘brocante’ binnen lopen op zoek naar het koopje van de week.

Le vent dans tes cheveux blonds
Le soleil à l’horizon
Quelques mots d’une chanson
Que c’est beau, c’est beau la vie

C’est Beau La Vie is een lofzang op het leven, over de simpele dingen en de geneugten des levens. En over mijn leven: over de vele reizen en vreemde dingen onderweg, over lekker eten en luisteren  naar muziek, en niet in de laatste plaats over de liefde van mijn leven met wie ik inmiddels 28 jaar getrouwd ben.

Het ijle gezang aan het begin van het lied en dan de warme stem van Jean Ferrat maken het tot een liedje om bij weg te dromen, liggend in het groene gras en starend naar de blauwe lucht. Of om mee te zingen. Je hoort als het ware de glimlach in zijn stem.

C’est Bea La Vie komt van het album Nuit Et Brouillard (1963) en was zijn eerste plaat bij Barclay Records. De opvolger zou het onvergetelijke La Montagne opleveren.

Pouvoir encore regarder
Pouvoir encore écouter
Et surtout pouvoir chanter
Que c’est beau, c’est beau la vie

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.