Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Het leukste aan vakantiebandjes? Dat is natuurlijk dat je liedjes kunt verzamelen van het land van je bestemming. En dan het liefst natuurlijk ook nog een beetje in zomerse sferen. Voor iedereen die dezelfde tic heeft als ik, deel ik deze zomer vakantiebandjesliedjes ingedeeld per land.

Vandaag: Nederland, omdat ik zelf de vakantie binnen de landsgrenzen door ga brengen.

Als je door de Nederlandse polder rijdt, moet je natuurlijk muziek van eigen bodem draaien. Dat weet iedereen. Voor een Nederlands vakantiebandje heb je wel een paar usual suspects: Wind en Zeilen van Splitsing komt als eerste boven borrelen, en er zijn vast ook heel wat gezinnen die Aan de Kust van Bløf draaien als naar Zeeland rijden.

Kan allemaal natuurlijk, maar mag ik ook een suggestie aandragen? Het heerlijke, melige The Beach van Hallo Venray:

Vooral het I always that girls knew a lot more than boys is erg aanstekelijk. Ook Ice Cream Day van Racoon past prima op het ondergewaardeerde Nederlandse vakantiebandje (vol met puberale humor over een erectie krijgen van Pamela Anderson look-a-likes en dan snel een gat graven voor ‘my best friend’). Wie gaat surfen, kan eigenlijk niet om The Beach van Splendid heen.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.