Ondergewaardeerde Liedjes


Moony – Dove (I’ll Be Loving You)

Iedereen heeft vast vroeger een cassettebandje (of CD) gemaakt voor op reis, met muziek voor onderweg of voor in de strandstoel.
In juli en augustus gaat de aandacht naar deze herinneringen.

Onze vakantie in Chersonissos zat erop en traditiegetrouw stelde ik dan altijd de CD samen met onze vakantieplaatjes. Liedjes die mij en mijn vrienden voortaan altijd even terug zouden brengen naar die geweldige dagen in dat broeierige oord. Liedjes met goede én minder goede herinneringen, maar in ieder geval liedjes die hun voetsporen hadden achtergelaten in onze vakantie.

Vanwege ons regelmatige verblijf op jongerenstrand Starbeach bestond de muzikale samenvatting van dit jaar grotendeels uit het betere hak- en beukwerk. Aan het eind had ik echter nog plek over. En ja, je hebt toch betaald voor de volle 80 minuten, dus dan wil je er óók gebruik van maken.

Na wat wikken en wegen besloot ik de leegte op te vullen met twee liedjes die ík op dat moment erg fijn vond. Dat werden Summer In The City van Soulvation en Dove (I’ll Be Loving You) van Moony. Allebei platen die de zomer ádemden. Maar met name die laatste vond ik héél fijn. Lekker ritme, catchy zang en zelfs een heuse gitaarsolo tegen het einde. Prachtig! In Nederland wist de single echter geen potten te breken. Het kwam in 2002 wel in de Nederlandse Top 40 maar schopte het niet verder dan een 28ste plaats.

En op waardering van mijn vrienden hoefde de single ook al niet te rekenen. Na de première van de Kreta-CD kreeg ik namelijk direct commentaar: of ik die rare nummers er alsjeblieft uit wilde laten. Het paste niet bij de rest van de CD en had ook helemáál niets te maken met onze vakantie. Natuurlijk. De klant is koning. En zo werd er uiteindelijk maar één exemplaar gebrand met Moony erop.

Volg Het Vakantiebandje op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
The Pilgrims – Lost Train
David Byrne & St. Vincent – Road To Nowhere
Frank O’Moiraghi – Show Me (Spacer)
Chris Rea – It’s All Gone
Tröckener Kecks – Ver Van Huis
Mafalda Arnauth – O Mar Fala De Ti
Eddie Vedder & Nusrat Fateh Ali Khan – The Long Road

 
 

1 Comment

  1. Richard Rombouts

    Ik heb weinig met dance en trance, maar dit vind ik grappig. Wellicht door de gitaarsolo en de ogenschijnlijk herkenbare samples.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *