Tegenwoordig is het volstrekt normaal om met je mobiele telefoon op Pokémons te jagen, maar ooit was draadloos bellen zo gloednieuw dat het best lastig was om te begrijpen hoe dat nu eigenlijk werkt.

In 1984 nam John Spencer een Nederlandstalige cover op van het nummer Telephone Baby. Het origineel is van Johnny Otis uit 1959. Voor dit duet koos John Spencer voor actrice en zangeres Lyda van Leersum om met hem mee te zingen.

Nu moet je die woorden actrice en zangeres met een korreltje zout nemen, of neem gerust een schep. Haar acteerwerk bestond uit een rolletje in de Spaan en Vermeegen’s serie Pisa. En als zangeres had ze één singeltje uitgebracht: het van een stoeipoes-hoes voorziene Fantasies Of Men.

Voor een televisieprogramma – het zal wel iets van de TROS geweest zijn – werden er opnames gemaakt voor Telefoonbaby. De regisseur bedacht dat het wel leuk zou zijn om dan iets met telefoons te doen. Dus belde John Spencer vanuit een telefooncel naar zijn baby en nam  Lyda op het podium op met in haar hand die gloednieuwe uitvinding, de draadloze telefoon.

Maar hou je zo’n ding nu eigenlijk vast?

Oost West, thuis best?! Ondergewaardeerde Liedjes is van mening dat we ons gemakkelijk kunnen meten met alle internationale sterren. De zomermaanden zullen we daarom onze aandacht richten op Nederlandse en Belgische bands, zangers en zangeressen, al dan niet instrumentaal en ongeacht de taal waarin ze zingen.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.