Zijn Acda & de Munnik nog wel ondergewaardeerd? Niet als je volgens de luisteraars verantwoordelijk bent voor het Beste lied van een Nederlandse artiest, ook al heeft het lied nooit de Top 40 bereikt. Niet als je maar liefst tot 11 Top 40 noteringen komt, en dan nog wat met Nick en Simon, en Van Dik Hout.

Wanneer je de aanmeldingen voor de Hollandse Zomer-reeks van Ondergewaardeerde Liedjes bekijkt, komen ze er toch ook weer 3 keer voor. Kortom, ze zijn zeer geliefd bij een heel grote groep.

Maar wat Thomas met het Metropole Orkest maakte gaat dit alles ver te boven.

Enige tijd geleden was er de ‘Live’ Battle waar ondergetekende een Counting Crows nummer voor aanleverde. Het had eigenlijk een ander nummer moeten zijn, maar van Goodnight Elisabeth @Heineken Music hall is nu eenmaal niets te vinden op YouTube. Dat een cover net zoveel teweeg kan brengen als het origineel wordt hier weer eens bewezen. Zelfs bij een vertaling kan ik dus voelen wat een zanger bedoeld. Dat is dus de verdienste van Thomas, maar toch zeker ook van het Metropole Orkest. Ik kan hier wel gaan zitten oreren over de mooie zinnen die in deze versie zitten, maar het doet er allemaal niet toe. Of het nu

Niet iedereen kan een held zijn,
er moeten ook mensen gered

is, of

Hey ,if you’re the Queen of California,
I”ll be the King of the rain

Ik raak van beiden in vervoering. Het enige verschil zit deze keer echter in de aankleding met het orkest.

Lekker weg in eigen land. Ondergewaardeerde Liedjes trekt het in juli en augustus iets breder, want we zoeken naar onbekende pareltjes in de Nederlandse taal. Niet in een battle, maar door zonovergoten individuele verhaaltjes. We willen bewijzen (zien) dat er wel degelijk goede rock, gevoelige ballads en muziek van internationale klasse in onze prachtige taal geschreven kan worden.

Volg de Hollandse Zomer ook op Spotify:

De volgende liedjes staan helaas niet op Spotify:
Splitsing – Wind En Zeilen
R.K. Veulpoepers B.V. – Den Egelantier

Carrera & Shaver Girl – Het Rock & Roll Gevoel
Dierenpark – Poppiedool
The Clungels – Dat Had Ik Nog Nooit Gedaan
Robert Long – Na Zijn Dood
Toontje Lager – Contactrock
Koot & Bie – Dat Is De Blues

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.