Ja. Laat dat maar even bezinken. Marc-Marie Huijbregts. Zingend. Het zal voor velen een verrassing zijn. Of die verrassing nu aangenaam of onaangenaam is, een verrassing is het zeker.

De meeste mensen zullen Marc-Marie enkel kennen uit DWDD, waar hij wekelijks naast zijn latte macchiato én Matthijs van Nieuwkerk aanschuift om daar de week af te sluiten.

Uiteraard is hij van origine cabaretier en toert hij al vele jaren succesvol door het land. Als je hem daarin een beetje gevolgd hebt, net als ik, dan weet je dat hij een behoorlijk moppie kan zingen. En ja, dat is de eerste keer best een surprise. Je weet van tevoren natuurlijk niet welke toonsoort er uit voort gaat komen, maar dit was toch wel een verassing. Ooit hoorde ik hem live, tijdens één van zijn voorstellingen, Danny Boy (goeie titel) ten gehore brengen en dat was echt serieus goed.

Een show later kwam hij met dit nummer; Ken Je Mij?

In zijn meest recente show bracht hij het ongelooflijk mooie maar ook ongelooflijk moeilijke nummer Rapture van Antony & The Johnsons ten gehore in combinatie met een verhaal over zijn vader. Fabelachtig mooi.

Recentelijk kwam Trijntje Oosterhuis nog in de spotlights met hetzelfde nummer toen zij het zong voor Marco Borsato tijdens RTL Late Night. Het grote publiek leerde het op deze manier kennen. Niet zo vreemd dat zij het zong overigens, het is namelijk geschreven door haar vader, Huub Oosterhuis.

Los van dit alles vind ik de uitvoering van Marc-Marie gewoon het mooist. Het heeft een bepaalde kracht en emotie in zich die ik bij de uitvoering van Trijntje helaas mis.

Meer zal ik er niet over zeggen. Laat het nummer gewoon spreken.

Lekker weg in eigen land. Ondergewaardeerde Liedjes trekt het in juli en augustus iets breder, want we zoeken naar onbekende pareltjes in de Nederlandse taal. Niet in een battle, maar door zonovergoten individuele verhaaltjes. We willen bewijzen (zien) dat er wel degelijk goede rock, gevoelige ballads en muziek van internationale klasse in onze prachtige taal geschreven kan worden.

Volg de Hollandse Zomer ook op Spotify:

De volgende liedjes staan helaas niet op Spotify:
Splitsing – Wind En Zeilen
R.K. Veulpoepers B.V. – Den Egelantier

Carrera & Shaver Girl – Het Rock & Roll Gevoel
Dierenpark – Poppiedool
The Clungels – Dat Had Ik Nog Nooit Gedaan
Robert Long – Na Zijn Dood
Toontje Lager – Contactrock
Koot & Bie – Dat Is De Blues

2 comments

 1. Ik lees hierboven:
  “Het zal voor velen een verassing zijn. Of die verassing nu aangenaam of onaangenaam is, een verassing is het zeker.”

  Wil je dat allemaal even veranderen in verRassing ??
  Verassen is namelijk “tot as doen overgaan” (cremeren of verbranden)
  Dat zal hier hopelijk niet de bedoeling zijn….

  1. Inderdaad. Bedankt voor het opmerken én melden. Het is aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.