Het is nu precies twaalf jaar geleden: mijn eerste vakantie met mijn vriendin, in een Turkse badplaats en een hotel dat daarbij hoort. Met zwembad dus. Sinds 2002 hebben we nooit meer voor een strandvakantie gekozen (maar als je elkaar drie maanden kent, is het wel een veilige keuze), maar Turkije zal me altijd bijblijven. Zelfs het zwembad, waarin we lagen te dobberen en tussendoor het voor elkaar kregen dat de ‘DJ’ onze CD van Buena Vista Social Club opzette. Hij vond er niks aan, vertelde hij me later die middag tijdens een potje schaak op het terras.

De naamloze CD van Buena Vista Social Club uit 1997 is vooral bekend vanwege openingstrack Chan Chan. Prachtig nummer, inderdaad; zelf ben ik nog iets meer gecharmeerd van het instrumentale nummer Buena Vista Social Club.

Maar om Pueblo Nuevo moet ik altijd een beetje glimlachen. Dat komt door dat ene muzikale grapje dat in het nummer verstopt zit: zoek en ontdek Stormy Weather in deze zomerse track.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.