Zomerliedjes: ik hou ervan!

Al snel schieten dan de meest foute nummers door mijn gedachten. Denk aan The Ketchup Song, Lambada, La Isla Bonita of bands als Vengaboys door mijn gedachten. Niks ondergewaardeerd, allemaal kneitergrote hits en de ene nog fouter dan de andere. De ultime zomersong is natuurlijk DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – Summertime. Enorm guilty pleasure maar ook erg lekker… ik beken!

Maar ik ben een stadsmens. De zomer in de stad heeft net zoveel te bieden als een cocktail aan het strand. Uitgebreid borrelen op het terras, de zwoele nachten en dansen tot in de late uurtje!  En dan zijn er opeens niet zoveel nummers die dat zomergevoel weergeven.

Maar er is er één…: Summer in the City! En nee, dan bedoel ik niet die van Joe Cocker, die van onze eigen Soulvation. Wie? Soulvation. Voor velen onbekend, maar de mannen er achter kennen we wel beter. Soulvation is de band, of dance-act voor wie dat liever heeft, van DJ Ronald Molendijk en toetsenist Jeroen Rietbergen (bekend van o.a. Candy Dulfer) en diverse (gast)muzikanten. En voor wie dacht dat de huidige dj’s leuke nummers maken met de combinatie van dance en live muzikanten, dat deden zij dus al in 2001.

In 2003 maakten zij Summer in the City en het nummer beschrijft echt het stadse zomergevoel. Zwoel, warm, misschien wel geil, het ritme van nacht. Opzwepend en je wil meer, meer, meer …. Tot het los gaat! Je mag, yeah, yeah, YEAH!!!

Een enorm ondergewaardeerde zomerplaat! Deze zomer dan maar in de herhaling?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.