Tijd voor een stukje therapie. Eens in de zo veel tijd hoor ik een nummer dat ik vanaf de eerste luisterbeurt meteen helemaal te gek vind. Zo’n nummer waarbij de term ‘liefde op het eerste gezicht’ eigenlijk nog te traag klinkt.

Vorig jaar kwam ik zo’n nummer tegen. Zo’n nummer dat me vanaf de eerste seconde volledig ondersteboven blies. Sia (die van Clap Your Hands en Titanium) had voor de soundtrack van de tweede Hunger Games-film een nummer geleverd voor de soundtrack (nou ja, de verzamel-cd die ter ere van de film uitkwam, want behalve in de aftiteling kwam de muziek van de soundtrack niet in de film voor) geleverd. En dat had ze niet alleen gedaan, maar samen met Diplo en The Weeknd, producers/artiesten die ik beiden erg kan waarderen. Dus al voordat ik het nummer hoorde had ik hoge verwachtingen. En nog oversteeg het nummer mijn verwachtingen. Zo’n nummer.

Vanaf het eerste moment dat ik het nummer hoorde begon ik het ook te ‘pluggen’. Ik draaide Elastic Heart zo’n beetje iedere week in de Skoopavond, mailde het rond naar al mijn collega dj’s, en vroeg het aan bij de verschillende radiostations. De reacties waren verschillend: Sommige mensen vonden het niets, anderen konden het waarderen en een enkeling vond het ook echt heel goed. Heel af en toe kreeg ik het nummer gedraaid op bijvoorbeeld KX Radio. Ik heb het nummer welgeteld 2 keer horen langskomen op 3FM. Als ik de statistieken erbij pak, dan zie ik dat het nummer 9 keer gedraaid is op het populairste radiostation van Nederland. Op een gegeven moment zag ik op Twitter dat Bart Arens het nummer oppikte, maar ook dat leidde niet tot veel plays helaas.

Nu weet ik dat over het algemeen liedjes die op de soundtrack van een film verschijnen minder aandacht krijgen. Dat is ook niet zo heel vreemd, want die soundtracks hebben voor veel platenmaatschappijen nou eenmaal minder prioriteit dan de albums die uitkomen van hun artiesten, en zijn er toch vooral om meer aandacht te krijgen voor de film. Maar als er toch hele fijne muziek op staat, dan gebeurt het soms wel. Sterker nog, van dezelfde soundtrack kwam ook Atlas van Coldplay, en die kreeg wel veel aandacht op onder andere 3FM. Sterker nog: Die werd megahit op het station! Het kan dus wel!

Maar goed, ik begon dit artikel met ‘tijd voor een stukje therapie’. Ik moet de frustratie even van me af schrijven. Waarom kan dit prachtige nummer nu niet doorbreken in Nederland? Enorm populair worden? Megahit, alarmschijf, hitsmash etc worden? Ik snap het niet. Als iemand het mij kan uitleggen hoor ik het graag. Voor nu is dit artikel het laatste wat ik aan promotie doe voor Elastic Heart. Waarom? Omdat er zo veel meer goeie muziek is die ik nu te weinig aandacht geef. Maar kom op zeg, luister nou eens…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.