Okay, misschien hebben we wel genoeg gepraat over 2012. Er is veel moois uitgebracht dat wellicht meer aandacht verdiend had.

Er is echter één album dat juichend is ontvangen door critici, maar nauwelijks airplay heeft gekregen of aandacht in serieuze muziekmedia als 3voor12.

Algiers van Calexico is een adembenemend mooi album. De recensie van Nu.nl (een van weinige die er zijn gemaakt) beschrijft de muziek treffend:

Als asfalt erg warm wordt, kun je vanuit de auto zien dat de lucht laag er net boven trilt. Een vervagende schim trekt dan over het wegdek, die je haast automatisch associeert met vakantie, vrijheid en de lange open weg.

Calexico is een smeltkroes van alles. Van blues, texmex en country. Algiers is een bijzonder ingetogen album met twaalf prachtige nummers, waardoor er eigenlijk ook geen één boven de rest uitsteekt.

Maar het openingsliedje grijpt je al bij de eerste akkoorden bij de strot, met zijn lome zomeravondritme, zijn dreigende achtergrondzang, zijn dromerige zanglijn. Waardoor je weet: deze cd gaat heel erg de moeite waard zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.