Social
  • RSS feed
  • Twitter
  • Facebook
 

Ondergewaardeerde Liedjes


12 Onmisbare, ondergewaardeerde hoogtepunten van 2012

Dit jaar was er een van hoogtepunten. Voor Ondergewaardeerde Liedjes, althans. Dit waren er twaalf waar we stiekem wel een beetje trots op zijn, maar het hadden er gemakkelijk vijftig kunnen zijn.

Hoogtepunten

12.
Die blogpost van Niels Aalberts (Eerste Hulp Bij Plaatopnames) in het kader van Deel Je Blog Dag. Prachtig liedje ook.

11.
Die bijdrage van Jasper Smit aan de Kinderen voor Kinderen Battle. Een stukje schrijven over zo’n deprimerend liedje als De Lek, dat alleen maar over het rijmschema gaat – en nog grappig is ook.

10.
De Kinderen voor Kinderen Battle an sich. Initiatiefneemster Ilona de Bok durfde het eigenlijk niet eens voor te stellen, maar binnen een uur hadden zich al een stuk of vijftien kandidaten gemeld.

9.
Die ene zin van Tim Veerwater in de 2012 Battle: ‘Vanaf de eerste seconde van dit prachtnummer voel je de opwinding, gaat je vuist als vanzelf de lucht in en schreeuw je zo hard mee dat de mevrouw op de loopband naast je in de sportschool van schrik omtuimelt. Echt gebeurd.’ En de discussie die hij op Twitter kreeg met Atze de Vrieze over zijn bijdrage.

8.
De vader van Tim Knol die reageerde op een blogje over zijn zoon. De vader van Tim Knol! Ook al was het een soort van rectificatie, toch gaaf.

7.
De Weezer-battle die, tegen alle verwachtingen in, een record aantal pageviews opleverde. Waarschijnlijk door die tweet van Michiel Veenstra.

6.
Dat ongelofelijke verhaal van Bas van Sambeek over de ontstaansgeschiedenis van I Started A Joke van Faith No More (en ook van Easy).

5.
Stefan Koopmanschap die in juni besloot om een vaste rubriek in zijn radioprogramma Skoopmavond te wijden aan Ondergewaardeerde Liedjes. En dat doet hij sindsdien elke week: vanavond (26 december) zendt hij zelfs de top van de Snob 2000 uit (zie 2.)!

4.
Martijn Vet die zijn eerste gastblog schreef over het prachtige Beginnings van Chicago. Martijn zou uiteindelijk een van de meest fanatieke bloggers worden en De Man achter de Snob 2000 (zie 2.).

3.
Eerder die maand (februari) werd Ondergewaardeerde Liedjes door andere bloggers besproken tijdens de het wekelijkse spreekuur #blogpraat. Veel tips, en nog bruikbare ook. Zoals het starten van een eigen Facebook-pagina.

2.
Het hoogtepunt van 2012 lag voor Ondergewaardeerde Liedjes lag in december. Dat hoef ik niet uit te leggen, toch? Ruim 550 stemmen op de Snob 2000, stukjes in De Gelderlander en op Marketingfacts, de Spotify-lijst van Digimuziek.nl, het interview met KX Radio en de tweet van Leo Blokhuis.

1.
Uiteindelijk zouden 46 verschillende bloggers dit jaar een bijdrage leveren aan Ondergewaardeerde Liedjes. Hoe gaaf is dat? Zesenveertig muziekidioten die op de een of andere manier hun liedje meer onder de aandacht wilden brengen.

Duizendmaal dank aan mijn medeplichtigen: Annebeth, Arno, Barry, Bart, Bas, Bram, Dimitri, Dorien, Erik, Evelien, Frank, Geert-Jan, Ger, Ilona, Iwan, Jan, Jasper, Joep, Jorien, Jos, Kari-Anne, Marco, Marèse, Martijn, Martijn, Maud, Menno, Miranda, Nathalie, Niels, René, Rob, Robert, Robin, Roel, Roland, Sander, SanderStefan, Thomas, Tim, Tom, Tom, Ton, Vaness en Victor!

Wil je ook een bijdrage leveren? Graag! Meld je aan voor onze Facebook-groep of stuur een mail

 
 

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.