Social
  • RSS feed
  • Twitter
  • Facebook
 

Ondergewaardeerde Liedjes


B-52’s – Rock Lobster

De B-52’s, een band die u ongetwijfeld allemaal kent van de fuifhit Love Shack uit 1989. Aanstekelijk nummer met een kleurrijke clip die door MTV grijs werd gedraaid. In die tijd was MTV zowat de gatekeeper die besliste wat al dan niet bekend werd. En dus werden de B-52’s plots een wereldband. De naam van de band refereert trouwens niet naar het gelijknamige grote vliegtuig, maar naar de ‘beehive’ haarstijl, waar bandlid Kate Pierson plots een patent op leek te hebben. Enkele tientallen jaren later dook de beehive terug op boven op het hoofd van Amy Winehouse.

Waar?

Dat ze bekend werden in 1989 was nu ook niet toevallig. De band werd opgericht in Athens, Georgia, de thuishaven van een andere toenmalige lievelingsband van MTV, zijnde R.E.M.. Kate Pierson zong twee jaar later mee op Shiny Happy People en Near Wild Heaven twee songs uit het album Out of Time, waarmee R.E.M. , zoals dat dan heet, de wereld veroverde. Tussendoor deed Kate ook nog  een duet met Iggy Pop Candy.

Maar

Vele mensen vergeten dat de B-52’s begonnen als een retecoole new wave underground garageband. Hun eerste single Rock Lobster was een geweldige mix van rockabilly (die basriff, die beehive) en new wave. Met de impressionante stem van Fred Schneider, die enkel het instrument cowbell bespeelde.

Het nummer werd opgenomen in 1978 en ik dans er nog steeds op.

 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.