Waar kennen we Van Dik Hout ook alweer van?

Met Stil In Mij zorgde Van Dik Hout (samen met Marco Borsato en zijn monsterhit Dromen zijn bedrog) midden jaren negentig voor een enorme herwaardering voor Het Nederlandse Lied.

Stil in mij is een klassieker geworden (in tegenstelling tot Dromen zijn bedrog, gelukkig). Het was zeker niet de laatste hit voor Van Dik Hout: Alles Of Niets, Laat Het Los, De Keuzes Die Je Maakt, het werden allemaal hits.

Waar niet meer van?

Eind jaren negentig won Van Dik Hout als vanzelfsprekend de TMF Awards in de categorie Beste Rockband (net als dat Marco Borsato altijd Beste Zanger was). Extra zuur voor de jongens uit Den Helder is dat ze door Kane van de troon moesten worden gestoten.

In 2000 waren ze ook al wel een beetje over hun hoogtepunt heen. In dat jaar lanceerde ze de single De Stilte Valt Zo Hard. Een sprookjesachtig liedje dat gaat over de pijnlijke situatie als twee mensen uit elkaar groeien en heel krampachtig proberen hun relatie te redden met valse beloftes en halve waarheden:

Je vertelt over ons ja wat waren we goed
Ik die niets wist weet nu zeker wat moest
Ik zie je gelooft me niet
Dus ik verlang weer naar jou weet maar al te goed
Dat het niets wordt lieg het komt wel weer goed
Je zegt waarom zwijg je niet

Auw.