Dario G is niet meer. Hij overleed op 17 juni 2024 op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De Britse DJ werd vooral bekend door die enorme knaller die nog stééds regelmatig door stadions schalt en onlosmakelijk verbonden is met het wereldkampioenschap voetbal van 1998 in Frankrijk: Carnaval De Paris. Een aanstekelijk melodietje dat iedereen zonder nadenken kan meeblèren.

En de meesten zullen zich ook nog wel Sunchyme herinneren. De cover van Life In A Northern Town haalde in 1997 de bovenste vijf in de Nederlandse Top 40. Maar mijn persoonlijke favoriet is Dream To Me. En dat begon gek genoeg op Kink.

Daar hoorde ik namelijk een bekend liedje dat ik… helemaal niet kende. Ik zong het woordelijk mee maar toen ik zag dat het Dreams van The Cranberries was, deed dat geen belletje rinkelen. Het was in 1992 uitgekomen: een tijd dat ik nog niet actief moderne radio luisterde en het was nooit een hit geweest in Nederland. Sterker nog: het had hier niet eens de Tipparade bereikt. Dat het in de jaren daarná nog regelmatig op de radio zou zijn geweest leek me dan ook zeer onwaarschijnlijk.

Het was voor mij dan ook een raadsel waarom ik dit zó kon meezingen. Afgezien van de geijkte nummers had ik me verder nooit verdiept in het oeuvre van de Ierse band. Zó leuk vond ik ze nou ook weer niet. Maar in de aanloop naar een van onze quizzen vielen de puzzelstukjes in elkaar. In mijn playlist met alle Top 40-hits van 1990 tot 2005 hoorde ik opeens Dream To Me van Dario G.

Het bleek uiteindelijk een nummer met weinig eeuwigheidswaarde. Het bivakkeerde vier weekjes in de onderste regionen van onze nationale hitlijst en kwam niet verder dan een 33ste plaats. Maar ik vond het destijds fantastisch. Graag zet ik het daarom nog één keer in de spotlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.