Zo af en toe word je herinnerd aan een artiest, die je alweer compleet vergeten was. Dat overkwam mij laatst toen ik naar een concert in de Vorstin in Hilversum ging en de aankondiging van een ander concert zag. Dat kwam overigens niet door de naam, want Sananda Maitreya zei me niks, maar de referentie aan de hits Sign Your Name, Dance Little Sister en Wishing Well zei me genoeg. Dit gaat om Terence Trent D’Arby.

In 1987 bracht hij zijn debuutalbum Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby uit. Het album leverde de ene na de andere grote hit op en hij vond zelf ook dat dit het beste album was sinds Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van de Beatles. Aan zelfvertrouwen geen gebrek dus.

Maar hoe verging het hem sindsdien? De lat lag hoog en zijn vervolgalbums konden daar niet aan tippen. Hij scoorde nog wel wat bescheiden hitjes, maar midden jaren negentig verdween hij uit beeld tot 2001. Toen had hij zijn naam veranderd en kwam weer met nieuwe muziek, maar succes leverde dat eigenlijk niet meer op.

De laatste keer dat hij in Nederland optrad, was alweer zeventien jaar geleden in 2007. Maar nu komt hij dus terug en staat op 7 juni 2024 in de Vorstin in Hilversum (voor de liefhebbers: Er zijn nog kaarten). Een mooie gelegenheid om deze vergeten artiest weer eens onder de aandacht te brengen. Het nummer Wishing well was zijn grootste hit en zijn enige nummer 1 hit in Nederland. Het nummer heeft echter nooit de Top 2000 gehaald, in tegenstelling tot die andere grote hits Sign Your Name en Dance Little Sister. Daarom hoort hij wat mij betreft wel bij Ondergewaardeerde Liedjes thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.