Een van mijn meest gekoesterde singletjes is Nee’s Niks van de Raggende Manne. Bob Fosko en zijn companen maakten Punk-achtige liedjes met Nederlandse teksten. Nummers als Poep In Je Hoofd en Naar Vore komen meteen bij mij boven. Dit was hun debuutsingle.

Nee’s Niks is echt een icoon. Het staat bekend als het kortste nummer dat op single is uitgebracht. En had wat mij betreft zeker twee keer zo lang mogen duren.

De clip zegt alles. Een groep mensen in de repetitieruimte hebben net gegeten en lijken inspiratieloos. Ineens stormen ze naar hun instrumenten en zetten ze het nummer in. Dit wordt afgebroken met de iconische titel:

“Nee’s Niks”.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.