Stel je voor je bent 19 jaar komt ergens uit het Zuid Westen van Nederland en je bent al een paar jaar bezig in de muziek. Blues maar ook soul, jazz, country worden niet geschuwd. Ain’t No Hollywood Girl is een album wat ze uitbracht in maart van dit jaar. Mijn lieve hemel wat een album is dat. Ik was op mijn 19e wel echt met andere zaken bezig, maar goed ik heb ook niet het talent wat Nienke Dingemans heeft. Op het moment dat onze lieve Heer bezig was talent uit te delen moet zij vooraan hebben gestaan, het kan bijna niet anders. Hoe kom je anders aan zó’n stem? Ik zei het al, 19 jaar maar een stem die zo mooi een doorleefd klinkt. Je zou spontaan gaan geloven dat zij een reïncarnatie is van een oude ziel.

Het is soms zo jammer dat je maar één nummer kan kiezen om het verhaal te ondersteunen want het liefst zou ik ze allemaal laten horen. En dat is eigenlijk ook wat ik wil zeggen: luister het album, luister naar Nienke, en geniet en verwonder je over het feit dat er zo’n talent uit Nederland komt. Ik ben in ieder geval zwaar onder de indruk van Nienke Dingemans. Het nummer Hollywood Girl is het eerste nummer van het album. Het nummer is prachtig om vervolgens afgewisseld te worden door meer van dat soort pareltjes. Verschillende stijlen, terwijl alles toch ontzettend mooi bij elkaar past.

Kortom, ze mag zelf dan wel zeggen dat ze geen Hollywood meisje is, deze dame uit Ossendrecht klinkt wel als een ster en dus verdient ze alle aandacht en airplay. Ik ben gevallen voor het talent van Nienke. Wie volgt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.