Babe Rainbow is een psychedelische rockband uit Australië met een stevig flowerpowergehalte. Het geluid van de jaren 60 vormt een rode draad in de muziek van de band. Een ander kenmerkend aspect van hun imago is de surfcultuur. Angus Dowling en Jack Crowther kennen elkaar van de middelbare school en zij kwamen als eersten op het idee voor de band. In 2015 werd samen met Elliot O’Reilly en Lu-Lu Felix Domingo Babe Rainbow gevormd. Domingo maakt geen deel meer uit van de band en in 2019 kwam Miles Myjavec erbij.

In 2020 bracht de band het speelse, dromerige en catchy Zeitgeist uit, dat wordt vormgegeven door percussie-elementen, met daartussen lekkere synths en prachtig gitaarwerk. Het is een zomers nummer dat mij op de een of andere manier een nostalgisch gevoel geeft. Het grappige is dat het nummer je aan de ene kant het gevoel geeft dat je wilt opstaan om te dansen, terwijl het ook heel rustgevend is. De band schreef het nummer toen ze na een optreden in Californië de studio indoken. De songtekst lijkt gek maar is best poëtisch.

Outside lies within

Peel the mandarin

Love has just begun

Somewherе in space and time

Like a bank hеist

It’s the zeitgeist

Dowling zingt hoe de buitenkant binnenin ligt. Hij maakt de vergelijking tussen het geduldig pellen van een mandarijn, wat leidt tot het meest lonende resultaat, ten opzichte van het gehaast pellen, wat een teleurstellend resultaat oplevert. De band heeft meer mooi spul dat het luisteren waard is, dus luister vooral verder als deze je bevalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.