Rhye is een muzikaal project van Michael (Mike) Milosh en Robin Hannibal. Mike komt uit Canada en Robin uit Denemarken. Het duo is ontstaan toen Mike naar Denemarken kwam om te werken aan een remix van Quadron (gevormd door Robin en Coco O).  De sound van Rhye kenmerkt zich door een uniek organisch/synthetisch hybride geluid dat verfijnde pop en sensuele R&B combineert. Daarbij schrijven ze veelal openhartige en intieme nummers. Mike heeft een mooie, soort zuchtachtige, zachte sopraanstem.

In 2012 bracht het duo twee singles uit, hoewel ze dat eerst geheim wilden houden. In 2013 brachten ze hun eerste en enige album samen uit: Woman. Alle nummers schreven ze zelf. Sindsdien is Mike alleen verder gegaan met Rhye. Woman is een heel fijn album. Op het album staat het spookachtig mooie 3 Days. Soms doet het me een beetje denken aan Tinseltown in the Rain van The Blue Nile, wat natuurlijk een schitterend nummer is.

3 Days gaat over een liefdesrelatie die vanaf het begin gedoemd is te mislukken. De zanger geeft aan dat hij zijn eigen destructieve karakter herkent. Ondanks het tijdelijke karakter van de relatie kiest de zanger er toch voor om de intense gevoelens van liefde na te streven. Het is ontroerend, melancholisch en het voelt ook nostalgisch aan. De melodie en het ritme vormen daarbij een ontroerende paradox. Ik vind het echt een schitterend nummer dat veel te onbekend is gebleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.