Dat Sinéad O’Connor de grootste stijger zou zijn in de Snob 2000 (en overigens ook in de Top 2000) zal weinigen hebben verrast. Het veel te vroege overlijden na zo’n tragisch leven, heeft de muziekliefhebber niet onberoerd gelaten.

Toeval bestaat niet, zeggen mensen wel eens, en dat is flauwekul. Toch, in dit geval is het wel bijzonder dat we ongeveer drie maanden voor het overlijden van O’Connor nog een prachtige podcast over haar hebben gemaakt. Met haar beste ondergewaardeerde liedjes maar vooral ook over haar turbulente leven. De verhalen die de deskundigen vertelden, maakten dat Freek Janssen de podcast hoorbaar ontroerd afsloot en daarbij ook nog (een beetje ten overvloede) zei dat hij een brok in zijn keel had. De podcast zal meer luisteraars niet onberoerd hebben gelaten. Haar overlijden heeft velen van ons geraakt.

Alle podcasts die we hebben opgenomen, zijn hier te vinden. De podcast over Sinéad O’Connor hier.

Ook nog een leestip: collega-blogger Leendert Douma schreef een prachtig eerbetoon aan Sinéad naar aanleiding van haar te vroege dood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.