De bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes realiseerden zich een jaar geleden dat een zeer groot aantal acts geen plekje hadden gevonden in de Top 2000 maar ook niet in de Snob 2000 van 2022. Daar zaten hele grote namen bij. In de Top èn de Snob 2000 van het jaar 2022 waren Al Green, The Byrds en Ray Charles en heel veel andere grote acts niet te vinden. Dat kon zo niet langer.

We hebben in de maand vóór de Snob 2000 in individuele bijdragen bepleit welke acts ten onrechte in beide lijsten niet waren te vinden. Of het geholpen heeft weten we niet, maar Vincent van der Vlies had zijn verbijstering uitgesproken dat Billy Idol niet in de lijsten stond en prompt waren twee liedjes van deze grootheid in de Snob van 2023 te vinden. Er waren meer “Top noch Snob 2022” liedjes die een mooie plek in de laatste editie van de Snob 2000 hebben gevonden.

In februari 2023 hebben we zelfs een heuse Battle Top Noch Snob uitgeschreven. Welke act staat niet in de Snob en de Top? En waarom is dat een schande? Erwin Herkelman heeft bepleit dat James Brown met Papa’s Got A Brand New Bag in de lijsten zou moeten staan. James Brown, één van de grote iconen van de funk en soul. In de Snob 2000 lijst van 2023 stond James Brown er weer ‘gewoon’ in, op plaats 1711. Missie geslaagd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.