Kero Kero Bonito komt uit Zuid-Londen en bestaat uit zangeres Sarah Midori Perry en producers en multi-instrumentalisten Gus Lobban en Jamie Bulled. Lobban en Bulled waren van oorsprong schoolvrienden. Perry reageerde in 2013 op een advertentie van die twee. Ze waren op zoek naar een Japanse zangeres en Perry was opgegroeid in Japan en rapt en zingt in het Engels en het Japans. Net zoals de heren bleek Perry een omnivore muzieksmaak te hebben. Er was een klik en in  2014 verscheen een eerste mixtape, Intro Bonito. 

De muziek van de band kent veel verschillende invloeden en het geluid van Kero Kero Bonito is dan ook aan de nodige verandering onderhevig geweest. Je hoort dat de drie bandleden open staan voor alle soorten muziek en graag spelen met de diverse klanken en zich vooral ook onbevangen laten inspireren. In den beginne was daar met name de inspiratie van videogame-muziek en J-pop. Later ging je ook meer indie-invloeden horen. Hoe dan ook, de dansbare muziek van KKB is plezierig, humoristisch en speels. Zware onderwerpen worden echter niet geschuwd en de band is zich bewust van wat er in de wereld gebeurt. Maar het Bono-element ontbreekt, nimmer klinkt de band prekerig of heel zwaar op de hand. 

Een heel mooi voorbeeld daarvan is Well Rested, de afsluiter van de meest recente EP van Kero Kero Bonito, Civilisation II uit 2021. Well Rested is uitgerust met een heerlijke, retro house-sound en voelt als een verkwikkende douche na een heerlijk lange nachtrust. Toch gaat het over het einde van onze beschaving. KKB pompt echter veel optimisme in het verhaal: de mensheid komt terug als het weer goed uitgerust is. En al met al klinkt het allemaal zo ontzettend fijn, je zou je er bijna op gaan verheugen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.