Wij van Ondergewaardeerde Liedjes hebben genoten van de decembermaand. De tijd en moeite, gestoken in het opstellen van de keuzelijst voor de Snob 2000, het mobiliseren van media, het vragen aan vrienden en bekenden om het voorkeurslijstje voor de Snob 2000 in te vullen, het kwam allemaal samen vanaf 18 december. De uitzending van de hele lijst op Pinguin Radio.

Inmiddels is De Lijst Waarvan De Naam Niet Genoemd Zal Worden (de Top 2000 uiteraard) aanzienlijk beter te verteren dan tien jaar geleden. Maar liefst 372 van de liedjes in de Andere Lijst hebben ooit in de Snob 2000 gestaan.

Dat zou de indruk kunnen geven dat de Snob 2000 een soort van tipparade is. Met liedjes die voorsorteren op een mooie plek in de Andere Lijst. Voor veel liedjes zal dat wel gelden maar lang niet voor alle. Er zijn van die Snob 2000 klassiekers die wij echt voor nu en de verre toekomst voor onszelf zullen houden.

Eén van die echte Snob 2000-darlings is Motorpsycho. Onder de bloggers bevinden zich diverse liefhebbers van deze Noorse band. Hun Vortex Surfer is een vaste waarde in de top van de Snob 2000. College-blogger Willem Kamps heeft zijn liefde voor deze band en vooral dit fraaie liedje al in 2016 beschreven. Zijn mooie blog is hier, als terugblik op de Snob 2000, weer te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.