De stembussen van de Snob 2000 zijn gesloten, de bekendmaking is nabij. In deze tussenperiode lichten we onze eigen favorieten uit. Welke liedjes zouden heel hoog mogen eindigen volgens de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes?

De jaren zeventig toen progressief denken en doen er nog toe deed. En ja ook in de muziek, progressieve rock uit Delft daar gaan we het vandaag even over hebben. Een band die te weinig aandacht krijgt terwijl het zo verdomd goed in mekaar zit en tot op de dag van vandaag klinkt het nog niet gedateerd. Het begon allemaal op de vermaarde TH Delft, een paar jongens die muziek gaan maken en al vrij snel een platencontract in de wacht weten te slepen. Er zouden meerdere albums volgens en die allemaal geproduceerd werden door mensen die hun sporen wel verdiend hadden. Mannen die onder andere bij Black Sabbath, Deep Purple en Barclay James Harvest aan de knoppen hadden gedraaid. En laten we eerlijk zijn, dat zijn namen die nog steeds de lijstjes vullen met hun nummers. En in dat zelfde rijtje kunnen we dus ook Alquin bij zetten.

Alquin, een parel uit de Nederlandse pop, verschillende albums met verschillend succes. Het bekendste nummer komt van het album Nobody Can Wait Forever, uitgebracht in 1975. Luister eens goed, dan merk hoe goed het klinkt, bruisend, energiek, kortom, heerlijk. Het geluid hard uit je speakers en genieten van het progressieve geluid want dat moeten we komende tijd denk ik even missen. En als we het dan toch over stemmen hebben ik ben dus vergeten deze in mijn lijstje te zetten voor de Snob2000. Niettemin, ik beloof, volgend jaar staat deze er in om dat het moet en nodig is. En tot die tijd ga ik genieten van de groupie in haar wheelchair.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.