Deniece Williams staat bekend om haar kenmerkende en veelzijdige sopraanstem en haar verfijnde muziek. Voordat ze bekend werd als solozangeres, maakte ze onderdeel uit van Stevie Wonder’s band Wonder Love en maakte ze naam als liedjesschrijver. In 1968 maakte ze haar debuut maar in de jaren 70 brak ze echt door. Ze werkte veel samen met Maurice White, Thom Bell, Ray Parker Jr., en George Duke. Hierbij produceerde en arrangeerde ze ook eigen materiaal. In Nederland kent men haar waarschijnlijk het beste van Let’s Hear It For The Boy en Too Much, Too Little, Too Late (een duet met Johnny Mathis).

Een van mijn favorieten van Deniece, die vaak Niecy wordt genoemd, is Waiting By The Hotline. Het nummer schreef ze samen met Thom Bell en het staat op het album Niecy, uit 1982. De prachtige hoge sopraan van Deniece, zweeft heerlijk over de mooie muzikale productie van Bell en het geheel voelt heel verfijnd aan, iets dat kenmerkend is voor de muziek van Deniece. Het romantische nummer voelt ontzettend warm aan en heeft een heerlijke melodie en groove. Ik heb geen idee hoe dit in Amerika bleef steken op een 29e plek in de R&B hitlijsten. Hopelijk inspireert dit nummer alle lezers om eens in het oeuvre van Deniece te duiken. Heerlijke muziek met soul en een prachtige zangeres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.