Gladys Knight & The Pips is één van de grootste soul/R&B groepen allertijden en met name dankzij leider Gladys Knight, heeft de groep zich sinds de oprichting in 1952 decennia lang telkens weten te evolueren. Behalve Gladys bestond de groep uit Merald “Bubba” Knight, William Guest en Edward Patten (vanaf 1959). Daarnaast waren ook Brenda Knight en Eleanor Guest (beide van 1952-1959) en Langston George (van 1959-1962) lid van de groep.

In 1989 ging de groep uiteindelijk uit elkaar, Gladys ging solo verder. De groep heeft ons getrakteerd op schitterende en tijdloze soulmuziek maar alleen Midnight Train To Georgia (natuurlijk een absoluut supernummer) is hier blijven hangen. Gladys is zonder twijfel één van de beste zangeressen allertijden met een schitterende stem vol soul en passie. De harmonieën van de Pips complimenteren de opnames feilloos.

In 1980 namen ze een soort comeback album op. Op dat moment hadden zowel Gladys als de Pips zich voornamelijk geconcentreerd op hun solowerk. Contractueel werd het de groep lastig gemaakt om samen te zingen vanwege geschillen met Motown en Buddah Records. Uiteindelijk werd About Love opgenomen, één van de beste albums die de groep ooit heeft opgenomen. Nickolas Ashford en Valerie Simpson (die best wel ondergewaardeerd zijn als liedjesschrijvers), schreven alle nummers.

Een van de nummers op het album is Landlord. Het is een prachtig liefdesnummer waarvan ook een versie staat op het album Live At The Roxy. Gladys was tijdens dit concert eigenlijk een beetje moe omdat zij en de Pips net een tour achter de rug hadden maar de show is fantastisch. Prachtige soulvolle vocalen, schitterende harmonieën en een geweldige energie. Het moet geweldig zijn om bij deze show aanwezig te zijn geweest. Stevie Wonder en Dionne Warwick zijn ook nog te horen en dat maakt de opname nog mooier. Ik hou van de studio-opname maar ik ben erg verliefd geworden op deze versie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.