Het is al flink wat jaren geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met de muziek van Lee Fields & The Expressions. Het was sowieso op KX Radio (je weet wel, die ooit de Snob 2000 uitzond), maar of het was bij Femke van der Veen of Tamar Tieleman, daar wil ik vanaf zijn. Vanaf de eerste keer dat ik Faithful Man hoorde was ik verliefd op de sound van de muziek en die prachtige stem.

Afgelopen weekend was ik op het Into The Great Wide Open festival op Vlieland en tussen de acts waar ik me het meest op verheugde zat… Jawel, Lee Fields! Nu is het altijd oppassen als je met hele hoge verwachtingen naar een show gaat, want de kans is dan altijd aanwezig dat het gaat tegenvallen. Maar alle puzzelstukjes vielen een voor een helemaal in elkaar op Vlieland.

Stukje een was het weer. De muziek van Fields stemt vrolijk en voelt zomers aan. Het was dus helemaal niet vervelend dat de zon heerlijk scheen en de temperatuur volledig leek te zijn aangepast aan het gevoel van de muziek. Het sportveld, het hoofdpodium van het festival, werd prachtig uitgelicht door de zon. Het rood, oranje en geel van de aankleding klopte helemaal. Dat zorgde ervoor dat het plaatje klopte.

Stukje twee was de fantastische band, The Expressions. Met blazers, gitaristen, een toetsenist en een drummer kon de enorm soulvolle muziek fantastisch ten gehore gebracht worden. En de muzikanten in kwestie wisten er ook wel een enorme show van te maken.

Stukje drie, het belangrijkst van allemaal, was natuurlijk Lee Fields. De man had een glitterjasje aan die het jasje van wijlen Charles Bradley, die een paar jaar terug op hetzelfde podium stond, doet verbleken. En dat glitterjasje was al een grote spiegelbol. Het zorgde ervoor dat alleen al het aanzicht van Lee Fields indrukwekkend was. En dan moest hij nog gaan zingen. En zingen, dat kan de beste man. Vanaf het eerste moment dat hij zijn mond open trok was het kippenvel. En of het nu soul is of blues, hij kan alles aan.

De puzzel was compleet. You Can Count On Me is nog vrij nieuw, misschien dat daarom de reactie daarop iets minder enthousiast was als sommige wat oudere nummers. Laten we dus allemaal vooral even genieten van dit fantastische nummer. Omdat het kan. En omdat het op Vlieland zo enorm genieten was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.