Er zijn van die bands die zowel typisch Top 2000 én Snob 2000 zijn. Pink Floyd is er zo een. Wish You Were Here, Comfortably Numb, Shine On You Crazy Diamond en Another Brick In The Wall zijn niet weg te denken uit de lijst van onze grote broer. Sterker nog, ze staan twaalf keer in de lijst.

Dat doen ze in de Snob 2000 nog eens dunnetjes over met vijftien (!) noteringen. Sterker nog; menig artiest in onze lijst is zwaar beïnvloed door deze aartsvaders van de progrock – denk aan Porcupine Tree, nog zo’n hofleverancier.

Reden te meer om je af te vragen: wat zijn nu eigenlijk de aller-aller-ondergewaardeerdste liedjes van deze invloedrijke heren? Bloggers en kenners van hun oeuvre brachten hun stem uit en dat leverde deze indrukwekkende playlist op. Uiteraard is er ook een KINK-podcast, waarin Erwin, Hans, Leendert en Marco de verhalen achter de liedjes.

Luister naar de podcast!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.