Ondergewaardeerde Liedjes gaat deze zomer op wereldreis. 31 dagen, 31 verschillende landen, 31 geweldige liedjes. Dompel je de hele maand juli onder in prachtmuziek uit de hele wereld.

Zijn Instagram-DM bleef onbeantwoord, en daarom gooide Imanbek zijn remix van Roses van SAINt JHN maar gewoon op de Russische sociale media. Toen hij zijn versie een paar maanden later terugzocht, bleek het volledig viral te zijn gegaan via TikTok en Snapchat. Het zou uiteindelijk uitgroeien tot een gigantische hit in Europa en de Verenigde Staten. Onder andere in ons land behaalde het de hoogste positie.

SAINt JHN deed gelukkig niet moeilijk over de royalty’s want dankzij de Imanbek-remix stond ook hij opeens in het middelpunt van de belangstelling. Ze sloten een deal die voor de Kazachstaanse DJ Imanbek goed uitwerkte. Hij kon zijn baan op het plaatselijke treinstation opzeggen en zijn muzikale carrière verder vormgeven.

En dat deed hij met zijn distinctieve stijl waarmee hij een van de aanjagers werd van een nieuw subgenre binnen de dance: slap house. Een stijl met een slepende, punchy bassline die ook wat hoger in toon is dan wat tot dan toe gebruikelijk was.

In korte tijd produceerde hij een groot aantal hits, met allerhande grote namen waaronder Marshmello, David Guetta en Alan Walker, maar ook popartiesten als Rita Ora wilden met hem samenwerken. En in deze maand, waarin wij de wereld overtrekken met Ondergewaardeerde Liedjes, kies ik voor een van zijn meest internationale samenwerkingen: die met de Jamaicaanse Sean Paul en de Mexicaanse Sofia Reyes.

Verwacht geen hoogdravende teksten of allerlei ingewikkelde muzikale structuren. Ga gewoon lekker op dat strandlaken liggen, zet je zonnebril op en laat de tropische klanken van deze heerlijke zomerhit uit 2021 over je heen komen en denk nog eens terug aan die allereerste vakantieliefde…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.