Lezers van deze website (ja, u dus) zouden zomaar één van de volgende albums als favoriet kunnen hebben: POD van The Breeders, Surfer Rosa van Pixies, Rid Of Me van P.J. Harvey of uit ons eigen landje Leaving Sparks van Caesar. Allemaal producties van de producer Steven Albini die naar schatting meer dan duizend albums heeft opgenomen en naast mooie Indierock producties ook met de groten der aarde zoals Nirvana heeft samengewerkt.

Veel minder bekend is de band Rosa Mota. Kijk het na op google en je komt uit bij een Portugese marathonloopster. Het doet een klein beetje denken aan de gekke naam Bettie Serveert, naar een Nederlandse tennisspeelster. Mijn platenhandelaar Mastersound in Maassluis plakte soms stickertjes op onbekende albums met associaties. Een beetje Spotify avant la lettre. Zo plakte deze platenverkoper, maar vooral kenner, de associatie Pixies op het album Wishful Sinking van Rosa Mota. Dat deed hij goed, want het trok mijn aandacht en na een paar nummers geluisterd te hebben aan de ‘luisterbar’ met de koptelefoons was ik overtuigd. Als ik nu kijk naar het aantal luisteraars op Spotify ben ik verbijsterd over het lage aantal. En dat van de producer Albini die écht een neusje had voor goede muziek.

Ieder nummer van het album Wishful Sinking zou voldoen en ik raad u ook zeker aan om de rest van het album te luisteren. Ik heb gekozen voor L’Egoiste, omdat het zo lekker psychedelisch start en dan vanzelf overgaat in het ruigere werk. Verder komt het brede instrumentenpalet van de band goed aan bod in dit nummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.