Hou je van melodische jaren ‘90 alt-rock met elektronische invloeden? Dan is After The Magic vast één van je favoriete albums van dit jaar. Het kwam uit op 28 januari. En de naam van de artiest is Parannoul. Dat is uiteraard een artiestennaam. Maar wat zijn echte naam dan is? Dat is vooralsnog onbekend. Hij is liever anoniem, en dat maakt verder ook geen bal uit want zijn muziek spreekt namelijk voor zich. 

Parannoul komt uit Zuid-Korea en zingt niet in het Engels, maar gewoon in zijn eigen taal. Dat moet je er niet van weerhouden om het album eens te beluisteren, en je te laten wegblazen door zijn intense klanken. Dat hij vooral wordt omschreven als shoegaze-muzikant, dat valt te begrijpen. Maar dan wel van het veelzijdige soort. Zijn melodieën zijn ijzersterk, en bewogenheid wordt niet geschuwd. Ook al versta je het niet, je gaat sowieso mee in de emotie, en het gevoel van mee willen zingen is nooit ver weg. De plaat beluisteren is als meegevoerd worden in een droom. 

Het nummer We Shine At Night was één van de twee singles die aan het album voorafgingen, en is een prachtige introductie voor als je nu een beetje nieuwsgierig bent geworden. De zangstem is over het algemeen wellicht niet heel erg bijzonder bij Parannoul, maar juist in dit nummer wordt ook daarmee naar diepere lagen gegraven. Het nummer is een verduiveld voorbeeld van de veelzijdigheid en de schoonheid van de emotioneel beladen muziek van een briljant doch blijkbaar bescheiden muzikant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.