Toen Warren Zevon met de Everly Brothers samenwerkte vroeg Phil hem een dansbaar lied voor hen te schrijven, genaamd Werewolves Of London. Jamming met gitarist Waddy Wachtel kregen ze de vraag wat ze speelden en Zevon antwoordde met Werewolves Of London. Wachtel begon te huilen als een wolf en uit ballorigheid zei Zevon: I saw a werewolf with a Chinese menu in his hand. Het uiteindelijke lied bleef jaren op de plank liggen.

Zijn debuutalbum (Wanted Dead Or Alive) kwam in 1970 uit, maar was een commerciële flop. Om de rekeningen te kunnen betalen ging hij jingles schrijven en werd hij bandleider voor de Everly Brothers. Vijf jaar later ging zijn vriend Jackson Browne Werewolves Of London live spelen met de vermelding dat het door Zevon geschreven was. Tevens wist hij Asylum Records over te halen een album met Zevon op te nemen. Ze gingen akkoord mits Browne de producer was, maar vanwege de type liedjes wist Browne dat ze maar een kans kregen om The French Inhaler en de (inmiddels) klassieker Desperados Under The Eaves op te nemen, zodat Werewolves bleef liggen.

Tegelijkertijd wilde het platenlabel van Browne dat hij Werewolves zou opnemen, maar dat weigerde hij en toen hij de producer werd voor Zevon derde album (release januari 1978) besloten ze het op te nemen met Mick Fleetwood (drums) en John McVie (basgitaar) als studiomusici. Excitable Boy werd een megasucces in de V.S. en de single Werewolves haalde de 21ste plek in de billboard Hot 100. Het was ook de enige single die succes had, wat gezien het aantal geweldige liedjes op dat album vreemd is.

Het lied kreeg wereldwijde erkenning toen Kid Rock het sampelde voor zijn megasucces All Summer Long.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.