Schrijvend aan een blog over Barry White bedacht ik me ineens dat ik eerst Love Unlimited in het zonnetje wil zetten. Barry White was eigenlijk hun mentor en ze verzorgden de achtergrondzang op zijn platen en tijdens zijn concerten. Prachtige achtergrondzang met heerlijke harmonieën.

Love Unlimited werd gevormd door Glodean James, Linda James en Diane Taylor. Glodean zou in 1974 met Barry White trouwen. Al voordat ze Barry ontmoet had, bleek Glodean fan te zijn. Want ze kocht ooit het singletje Lost Without The Love Of My Guy, van Viola Wills. Dit nummer werd mede door Barry geschreven. De groep boekte ook succes als lead-artiest. Ze hebben verschillende succesvolle platen opgenomen. Veel van hun nummers werden (mede) geschreven door Barry White en ook door hem geproduceerd. I Belong To You werd hun grootste hit. Een majestueuze ballad. De groep was actief van 1969 tot en met 1985. In 1985 overleed Diane Taylor aan de gevolgen van kanker.

Tijdens het schrijven van deze blog kwam ik er tot mijn grote verbazing achter dat Love Unlimited het met twee nummers tot de Top 2000 heeft geschopt. I’m So Glad That I’m A Woman stond van 1999 tot en met 2001 in de lijst en Walkin’ In The Rain With The One I Love alleen in de eerste editie. Twee schitterende nummers. Walkin’ In The Rain With The One I Love verdient voor mij nu de schijnwerpers. Barry White schreef het romantische nummer en gebruikte als inspiratie gesprekken met Glodean. Het nummer heeft een opmerkelijk geluid. Heerlijke zang. Heerlijke instrumentalen. Magisch mooie soul. Het voelt als een warm bad, nostalgisch en ook tijdloos. Barry White is met zijn onmiskenbare stem op de plaat te horen in het ‘telefoongesprek’. Het boek is uit, geniet van de muziek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.