Een tip Remco, blijf je eigen muziek draaien. Echt doen hoor! was de reactie van Rob toen ik hem vertelde dat ik vader was geworden. Zou je me niet eerst feliciteren? bracht ik nog uit. Dat komt later wel, dit is belangrijker. Geen Studio 100, geen K3, geen Dirk Scheele, van dit advies heb je je leven lang plezier. Gefeliciteerd trouwens.

Dit advies heb ik me ter harte genomen. Of het nou in de auto was, tijdens de zogeheten papadagen, altijd de muziek gedraaid die ik leuk vond. Geen concessies. Met de kleine man op schoot, YouTube kijken. Die liedjes die ik leuk vond, waarbij ik overigens mijn neus niet ophaal voor goede popmuziek, nooit gedaan trouwens. Als het liedje leuk was, mocht die absoluut niet af. Was het liedje voor het mannetje niet goed genoeg, dan kreeg ik dat te horen. Anjer nietje.

Een jaar of twee, drie later kwam hij terecht in de verschrikking die Vriendenboekjes heet. Favoriete kleur, dier, waar ken je de eigenaar van het vriendenboekje van (van de KDV, duh), waarom zijn jullie vriendjes (euh papa, dat jongetje en ik zijn eigenlijk geen vriendjes. Wat moet ik nou opschrijven?). In niet alle boekjes, maar wel in veel, was ook de vraag naar het beste TV-programma, beste YouTube, beste muziek. Als beste muziek er niet bij stond, voegde ik dat zelf toe. Wat is de beste muziek kerel? Antwoord: Black Keys en Alamo Race Track. Geef hem eens ongelijk.

Inmiddels is hij puber, speelt gitaar en gaat met mij naar Therapy?, Pinkpop en The Vices. Of hij door mij zo gek is van muziek, ik weet het niet. Hoorde van medebloggers al voorbeelden van pubers voor wie een jaar of 15 eerder Studio 100 was opengetrokken en die nu gek zijn van Kendrick Lamar. Ik kies er voor te geloven dat mijn muzikale opvoeding heeft gewerkt. En als dat het niet heeft gedaan, dan heb ik in ieder geval heel vaak de prachtplaat Black Cat John Brown van Alamo Race Track gehoord. Een plaat van zo’n hoge kwaliteit dat als de wieg van zanger Ralph Mulder in Engeland had gestaan, die de hele wereld over was gegaan. Daar ben ik van overtuigd. Op 19 mei staat Alamo Race Track in Tivoli Vredenburg. Mijn lief, mijn pubert, mijn tegen die tijd elfjarige dochter en ik zijn er bij.

Dus nogmaals Rob, hartelijk dank voor dat hele goede advies.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.