De Snob 2000-stembus is geopend van 19 tot en met 29 november (middernacht). De integrale uitzending van de eindlijst is (natuurlijk) bij Pinguin (Indie) van 18 tot en met 31 december; elke dag van zeven ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds met uitzondering van 31 december wanneer we tot middernacht doorgaan. Dit jaar staan 24 DJ’s klaar om de 173 uur te presenteren.

We vroegen een aantal van hen een Snobwaardig lied uit te kiezen dat absoluut een notering in de eindlijst zou moeten krijgen. Elke dag publiceren we de keuze van één van hen.
Vandaag Lara Heetveld.

Stemmen op de Snob 2000 doe je hier!

Als Joy Division flink wordt vertegenwoordigd tijdens de Snob 2000, dan móét The Sound dat ook! Wat mij betreft zijn deze twee bands gelijkwaardig aan elkaar, maar The Sound wordt vaak vergeten.

En als het dan over The Sound gaat, wordt vaak het tweede album From The Lion’s Mouth aangehaald, terwijl ik Jeopardy persoonlijk misschien nóg beter vind. Het nummer doet veel met me. Ik vind het muzikaal heel sterk. Het is een heel minimalistisch en dreigend nummer. Er gebeurt eigenlijk heel weinig. Vanuit rust kom je uiteindelijk uit bij haast manisch klinkende gitaren en, natuurlijk, de manie van Borland(’s stem) zelf. De muziek representeert eigenlijk exact datgene waar Borland over zingt, de worsteling met jezelf. Ik vind dat hij dat heel mooi heeft gedaan en ik denk dat die worsteling heel herkenbaar is.

Een ondergewaardeerde plaat van een ondergewaardeerde band!

One comment

  1. Jeopardy en From The Lions Mouth zijn beide steengoede albums. Grijsgedraaid, ondanks dat ze van voor mijn tijd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.