De Snob 2000-stembus is geopend van 19 tot en met 29 november (middernacht). De integrale uitzending van de eindlijst is (natuurlijk) bij Pinguin (Indie) van 18 tot en met 31 december; elke dag van zeven ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds met uitzondering van 31 december wanneer we tot middernacht doorgaan. Dit jaar staan 24 DJ’s klaar om de 173 uur te presenteren.

We vroegen een aantal van hen een Snobwaardig lied uit te kiezen dat absoluut een notering in de eindlijst zou moeten krijgen. Elke dag publiceren we de keuze van één van hen.
Vandaag Timo Epping (tevens zanger en gitarist in Rufusking en Bandpraat-podcaster).

Stemmen op de Snob 2000 doe je hier!

Een dampende zomeravond in augustus 2009, plaats van handelen was de Watt in Rotterdam. Ooit het roemruchte Nighttown. Het was een avond waarop een volle zaal getuige was van een beenharde en heerlijke show van Dinosaur Jr. en een onbekend voorprogramma… maar dat voorprogramma, dát bleef daarna ruim een jaar plakken in de CD-speler van de auto en loodste me door al die uren in de blikken polonaise op de A20!

Dat voorprogramma was het Amerikaanse Dead Confederate. Wat een band! Psychedelisch, hard, meeslepend, iets met merg en been en vul zelf alle associaties met bands uit de jaren ‘90 maar in. Het maakte indruk en hield me in de greep. De band werd getekend op het nieuwe label van Gary Gersh, die ooit voor het grote Geffen bands als Sonic Youth en Nirvana tekende. Ze brachten een hele fijne ‘self-titled’ EP (2008) uit en het indrukwekkende debuutalbum Wrecking Ball (2009) was aanleiding voor internationale aspiraties. Na nog eens twee albums, een EP en diverse tours stopte de band er in 2013 mee: bandleden stichtten families en groeiden uit elkaar. Wat rest is, om eerlijk te zijn, vooral die fantastische combinatie van de eerste EP en die debuutplaat.


We vinden Dead Confederate nooit terug in de lijstjes
: dat moet veranderen! Ga deze band online zeker eens checken. Voor de Snob 2000 draag ik graag één van mijn persoonlijke favorieten aan: stem op Start Me Laughing, spijt krijg je er niet van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.