We zijn het al weer gewend het hybride werken, dan weer op kantoor en dan weer een dagje thuis. Het bevalt me eerlijk gezegd prima. Op het kantoor de gezelligheid van de collega’s, thuis de gezelligheid van de radio. Thuis werken begint bij mij altijd met het inschakelen van de radio, lekkere muziek zonder veel geouwehoer. U begrijpt dan kom je al snel uit bij Pinguin radio.

Op de de achtergrond speelt mening band zo zijn deuntje. Een muzikaal behang zoals ze het noemen, en toch soms is het net wat meer dan behang. Dan wordt zo’n deuntje een schilderij die de wand prachtig kleur geeft en waar je telkens weer naar toe gevoerd wordt. Teen Jesus & The Jean Teasers is zo’n muzikaal schilderij. Een pakkend liedje met een kritische tekst, zo’n nummer waardoor je graag even aan de volumeknop draait omdat het dan allemaal nog net wat fijner klinkt.

Teen Jesus & The Jean Teasers zijn vier dames uit Australië die in het voorjaar hun eerste EP uitbrachten. De titel Pretty Good For A Girl band is feitelijk ook het thema van het nummer Girl Sports. Een dikke middelvinger naar mannen die hen minderwaardig behandelen en intimideren op straat, het zogenaamde catcallen.

It’s not hard to think ofAll the times that youShouted at me from your car andWhat do you get from this?Do you feel so big and tough (tough!)Behind closed doors?

This time I’m not asking, I’m just telling youFuck off (fuck off, fuck off)

Nadat ik het nummer voor het eerst had gehoord was ik ervan overtuigd dat het een hit zou worden. Nou niet echt dus. Kortom tijd om het ondergewaardeerde nummer het podium geeft wat ze verdient. Teen Jesus & The Jean Teasers zijn gewoon meer dan een leuke band. Een viertal wat recht voor zijn raap is, muziek maakt die energiek is en dat werkt allemaal erg goed. Het mooie is dat je er thuis ook heerlijk bij werkt. Ik wil iedere dag dat ik thuis werk een portie Teen Jesus & The Jean Teasers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.