Afgelopen zomer stond ik op een zeer klein festival ergens in Friesland. Allemaal prima geregeld met als hoofdact de band Subterranean Street Society. Ik had nog nooit van ze gehoord maar het was een zeer fijne  kennismaking met de band. De band is een Deens-Nederlands trio en wat voor trio zou ik zeggen. Het live optreden was wervelend, onvoorspelbaar en de mannen waren zeer gevarieerd in songkeuze maar ook het instrumentarium wat werd bespeeld. Kortom het was allemaal best indrukwekkend. Het optreden was buiten en het was één van de weinig keren deze zomer dat het regende maar dat maakte het allemaal nog net wat mooier of zoals je wilt magischer.

De mannen hadden me helemaal te pakken toen ze het nummer The Road Stays Mine speelde. Een nummer waar een lifter wordt meegenomen door een vrouw die hem niet onberoerd laat. Haar manier van doen, haar rijstijl, een rit zonder veiligheidsgordels en zonder duidelijke richting. The Road Stays Mine een prachtige roadstory en zoals bij een goed boek moet je het het einde niet willen delen in een blog als deze. Gewoon luisteren en je laten meevoeren door dit energieke trio.

Het nummer staat op de CD Twelve steps, een album wat werd geïnspireerd door de vader van de zanger Louis. Louis Puggard Müller schrijft ook alle nummers. Een album wat handelt over alcoholisme en de titel refereert dan ook aan de 12 stappen van de AA. De 12 stappen van AA zijn een aantal principes van geestelijke aard die, indien zij als een levensstijl worden toegepast, de drankzucht kunnen wegnemen en de alcoholist in staat stellen weer een gelukkig en nuttig mens te worden.

Hoewel de aanleiding minder leuk is heeft het wel geleid tot een prachtig album met prachtige nummers en inmiddels hebben de mannen alweer een nieuw album uitgebracht met de titel Saudade. Zeker een ondergewaardeerde band die zoveel meer waardering toekomt, maar goed daar is dit platform weer voor in het leven geroepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.