MUZIEK ANNO NU MAG BEST WEL EEN STEVIGE SCHOP ONDER DE HOL HEBBEN.

DIE SCHOP ONDER DE HOL IS ER. De boosheid is terug. Boosheid over het systeem, ongehoorde rijkdom, het kapitalisme. Boosheid over greenwashing van grote bedrijven, advocatuur en de grootbanken, de tabaksindustrie. Maar ook gewoon lekker boos op het O.V., zoals Bob Fosko ook zijn ergernis kon spuwen. Hang Youth. Sinds 2020 brengt Hang Youth met regelmaat platen uit. De laatste in van 2021 en heet HET K-WOORD. Daarmee beleeft deze fijne band zijn doorbraak. Met optredens op Pinkpop, Lowlands, zo’n beetje alle festivals in Nederland hadden de boeking. Met setlists van vijf kantjes, liedjes in lengte variërend van zes seconden (BATMAN IS EEN FASCIST) tot max een minuut of twee.

Als Hang Youth alleen maar boos was, zou de aantrekkingskracht niet zo groot zijn. Hang Youth is geestig boos. Dat blijkt uit titels als SHELL IS EEN PRIMA BEDRIJF (ALS JE DE WEBSITE MAG GELOVEN), VROUWEN VERDIENEN OOK EEN KANS OM CORRUPT TE ZIJN en IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE 4.

Mijn persoonlijke favo: JE HAAT GEEN MAANDAG JE HAAT KAPITALISME.

Foto: Ivy Klomp (CC-BY-SA 4.0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.